woensdag 6 augustus 2014

Media wordt wakker, ze bleven beter tukken...

Sloeg men gisteren de bal nog mis in verband met de vermeende 'windhoos', dan kiest men bij Het Nieuwsblad vandaag weer het kamp van de sensatiejournalistiek. Met een titel als "Tropische storm bedreigt onze zomer" kan men dit niet ontkennen. Als bron wordt 'meteogroup' opgegeven. Het komt erop neer dat de komst van de restanten van tropische cycloon Bertha de zomer zouden doen kantelen.

Wie mijn blog de voorbije dagen heeft gevolgd weet dat het klopt dat a: ex TC Bertha naar West-Europa komt en b: de zomer een wending neemt op weergebied. Maar het ligt voor de hand dat de media b gaan linken met a en zo zijn we waar ik gevreesd was dat we gingen zijn. Uiteraard zorgen de restanten van de TC voor niet al te bijster zomerweer bij doortocht, het is en blijft een storing met bijhorende neerslag en wind. Maar deze depressie is enkel in de onderste lagen terug te vinden en heeft op het verdere weerverloop geen enkele invloed.

DE reden dat het zomerweer in kwaliteit afneemt ligt bij het oostwaarts trekken van de hoogtetrog over de Atlantische Oceaan. En dit proces start al lang voor de TC in de westcirculatie wordt opgenomen. En daarbij, zo'n randstoring, zelfs een ex TC, heeft geen doorslaggevende invloed op het gedrag van een massieve hoogtetrog. Die trog trekt oostwaarts, met of zonder Bertha. M.a.w, Bertha heeft NIKS te zien met een afnemende zomerkwaliteit volgende week. En daarmee zijn dus alweer ferme leugens in de krant geslopen. Het lijkt erop dat Het Nieuws
blad stilaan het bedenkelijke niveau van Het Laatste Nieuws aan het overnemen is. Ik weet het, het is crisis bij de media en de kranten, en men wil/moet elkaar overtreffen met sensationele titels/artikels, maar aub, vertel ons geen leugens!