vrijdag 10 maart 2017

Beetje lente...

Een definitie van lenteweer bestaat er niet maar laat ons afspreken dat de meeste mensen dat ervaren bij temperaturen vanaf ongeveer 15 graden en met flink wat zon en niet al te veel wind.

In dat opzicht kunnen we de komende zeven dagen als een beetje lenteweer beschouwen. De komende dagen is het al een pak beter dan de afgelopen natte en grijze periode al krijgen we regelmatig hoge en middelhoge wolkenvelden over ons heen. Het kwik maakt echter veel goed want overdag stijgen de temperaturen richting 13 vandaag tot lokaal 15 graden op zondag.

Begin volgende week stijgt de luchtdruk en wordt het vaak zonnig, er staat daarbij ook nog eens weinig wind. In combinatie met maxima die in de buurt van 14 graden komen kunnen we wel spreken van een vleugje lenteweer. Tegen het midden van volgende week kan het kwik op veel plaatsen de 15 graden vlot halen en op sommige plaatsen overschrijden, al dient dit nog te worden bevestigd. Zoals het er nu naar uitziet is het vanaf volgende week vrijdag of zaterdag over en wordt het weer koeler en wisselvalliger.

Maar dus al bij al geen slechte vooruitzichten de komende 6 à 7 dagen waarbij het zo goed als droog blijft, het zacht blijft en de zon zich regelmatig laat zien!

(foto: Martin Parr)