donderdag 18 juli 2013

Zeemist

Vanmorgen en deze voormiddag is er lage bewolking en mist binnengetrokken over de kustgebieden. Reizeigers naar de kust zullen bij aankomst dus wel even vreemd kijken. Het is er somber en grijs en niet warmer dan 16 à 17 graden bij een fikse noordoostenwind. In het binnenland is het vrij zonnig en warm met temperaturen rond of boven 25 graden.

Het mist/stratusveld zal nu enerzijds met de noordoostelijke stroming snel het kustgebied verlaten en anderzijds over land verder oplossen zodat men ginds ook straks kan genieten van veel zon. Het blijft er wel een pak koeler dan elders met hoogstens een graad of 22 à 23 en de wind waait vrij krachtig uit zee. Maar dat was vooraf aangekondigd dus men was verwittigd...

Morgen is de kans op deze zeemist aan de kust een pak kleiner en hebben ze daar eveneens een zonnige start. Zaterdagvoormiddag dreigt aan zee en in delen van Vlaanderen grijs te verlopen maar het zit er dik in dat de namiddag redelijk zonnig wordt. Zo lijkt het met de aangekondigde 'dip' op zaterdag wel erg mee te vallen, want het kan uiteindelijk nog 23 à 24 graden worden landinwaarts.