woensdag 7 november 2018

Het blijft zacht en vaak droog

In de verste verte is er van winterweer geen sprake op de weerkaarten. Wel integendeel. Het blijft de komende 10 dagen alvast veelal te zacht voor de tijd van het jaar.

De komende dagen blijven de maxima een graad of 2 à 3 boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Vooral zaterdag en zondag krijgen we even puur herfstweer met regelmatig regen of buien en vrij veel wind.

Begin volgende week zou het opnieuw erg zacht kunnen worden met maxima rond 15 graden of meer. Dat is zo'n 7 graden boven de normale temperatuur. Ook de dagen daarna blijven de maxima schommelen rond 12 à 13 graden, de wind neemt af en de zon krijgt veel ruimte.Van nachtvorst is overigens de komende periode eveneens geen sprake in Vlaanderen. Kortom, het wordt opnieuw aangenaam najaarsweer, met dank aan alweer de opbouw een een anticycloon (en een blokkade in de hogere atmosfeer) boven het Europese continent.

Het lijkt wel of er geen einde komt aan de zachte, relatief droge en vaak vrij zonnige periode. dan te bedenken dat binnen goed anderhalve maand de dagen alweer beginnen te lengen...