woensdag 31 juli 2013

Goed nieuws voor warmtehaters...

Het lijkt er sterk op dat er midden volgende week een kentering komt in het weerbeeld. We zien dit onder andere goed op de T850 grafiek voor de diverse weermodellen, waarbij de waarden dalen naar zo'n 10 graden of iets lager. De reden moeten we zoeken in de grootschalige hoogtetrog welke al enkele weken ten westen van het Europese land voor anker ligt en ons periodiek overspoelt met tropische lucht. Deze trog gaat volgende week aan de wandel richting oosten zodat wij een eerder cyclonaal regime te pakken krijgen in een vrij strakke zuidwestelijke zeestroming.

Het bijhorende weerbeeld is licht wisselvallig, typisch zomer op z'n Belgisch, met af en toe een bui, een altijd voelbare wind en maxima rond 20 à 21 graden, dit met regelmatig ook wat zon.

Tot het zover is gaan we nog 2 dagen bakken, met op donderdag maxima tot 30 à 31 graden en vrijdag gaat het kwik richting 34 graden met lokaal mogelijk een 36 graden. Gelukkig staat er toch altijd een matige zuidelijke bries waardoor het nog enigszins draagbaar zal zijn...

Vrijdagavond/nacht neemt de kans op fel onweer toe...