vrijdag 1 februari 2013

Weer en ondergrond WK veldrijden

Door overstromingsgevaar van een nabijliggende rivier is het WK veldrijden in Louisville voor de profs met een dag vervroeg. Pech voor de Tv-zenders, maar niemand staat stil bij de gevolgen voor de renners. Immers, het weer zal uiteraard een grote rol spelen en laat het nu net zo zijn dat het voorziene weer op zondag redelijk verschillend is dan op zaterdag. Zoals eerder op deze blog aangegeven, trekt zaterdag een sneeuwzone over Louisville, zondag is het droog en vrij zonnig. Ook was voorzien dat zondag de dooi overdag wat zou doorkomen, doch dit is geenszins zeker. 

Nu, dat heeft geen belang meer. belangrijk is dat het nu in Louisville zo'n 15 graden vriest en dat het vandaag overdag nauwelijks zal dooien. De grond vriest dus hard. Morgen trekt in loop van de dag een sneeuwzone over de stad. Erg hard zal het niet sneeuwen, maar enkele cm's wordt wel voorzien door de weermodellen, dit bij maxima amper rond het vriespunt. De gevoelstemperatuur zal schommelen rond -10 graden bij een matige zuidwestenwind.

Geen noch mossel noch vis ondergrond dus zoals eerst op zondag werd voorzien. Nee, winterse omstandigheden met een bevroren ondergrond en sneeuw tijdens de wedstrijd. De kaarten dienen volledig te worden herschud me dunkt!