donderdag 3 april 2014

Natte Ronde Van Vlaanderen

Het lijkt erop dat de RVV 2014 nat zal verlopen en veelal grijs. Een warmfront trekt zondagmorgen het land binnen en zorgt voor grijs weer met toenemende regenkansen vanaf het westen. In de loop van de dag gaat het overal, meestal licht, regenen. Later in de namiddag wordt het vanaf het westen weer droger maar dit kan, afhankelijk van de timing van het front, vroege avond worden.

Zoals gezegd verwacht ik geen grote neerslaghoeveelheden, maar 1 à 3 mm geven de modellen wel en dat is ruim voldoende om de wegen, en dus ook de kasseien, nat te maken.

Niet dat het koud zal zijn overigens want de komt van het warmfront doet het kwik oplopen richting een aangename 17 graden gemiddeld. Wat de wind betreft, die waait zondag uit ZZW en waait matig met in de voormiddag nipt rukwinden rond 50 km/h.

De ronde voor liefhebbers zaterdag wordt 's morgens in regen gereden maar late vertrekkers kunnen het gans de dag droog houden met wat zon in de namiddag. Het is wel wat koeler maar nog steeds een graad of 14, 15. Er staat niet al te veel wind dan uit zuidwest.