donderdag 17 juli 2014

Rammasun zal morgen inbeuken als cat4 typhoon

Super-typhoon Rammasun heeft een duidelijk oog en is opnieuw aangewakkerd van cat1 naar cat4. De storm zal morgen inbeuken op het oostelijke grensgebied tussen China en Vietnam met winden tot 250 km/h en rukwinden rond 300 km/h. Het spreekt van zelf dat deze storm erg veel overlast zal veroorzaken in dit gebied.

Hagelkanonnen voor Tomorrowland...

De organisatoren van het muziekfestival Tomorrowland zijn op alles voorzien, zelfs op dikke hagelstenen. Helaas pindakaas, want het nun van zo'n (erg dure) installaties is nooit bewezen en meer nog, is pure larie. Reeds in de 19de eeuw werden deze kanonnen ingezet maar nog nooit kon worden aangetoond dat zulke kanonnen enige invloed hebben op hagel. Men staat er niet bij stil over welke proporties en energie we spreken als het over een zwaar onweer gaat. In de ogen van een onweer gezien zijn dergelijke kanonnen inie minie klein.

Men heeft ook een weervoorspeller onder de arm genomen die de situatie continue volgt. Ik mag hopen dat het een betere is dan deze bij Pukkelpop een paar jaar geleden dan...

En oja, men moet zich wel degelijk zorgen maken. Ten eerste voor de hitte (31° morgen en 32-33° zaterdag) en ten tweede voor eventueel fel onweer zaterdagnacht.