woensdag 21 augustus 2013

Mr. Horrorzomer spreekt...

In de online versie van de Franse krant Le Parisien spreekt Laurent Cabrol over zijn zomer die er niet ging komen en er eigenlijk toch wel was...

Uiteraard kan de man niet anders dan toegeven dat Europa en bij uitbreiding Frankrijk en de Lage landen wel degelijk een zomerse zomer kende. Maar tja, "als voorspeller moet je nu eenmaal risico's nemen, anders val je niet op".

En oja, Mr. Cabrol is eigenlijk een beetje blij met het uitblijven van z'n horror voorspelling want zo'n warme zomer is toch wel goed voor zijn dieren en hooi.

Wel, Mr. Cabrol, de verenigde 'serieuze' weervoorspellers zijn helemaal niet blij met uw uitspraken. Wij doen moeite objectieve verwachtingen te geven, los van ondoordachte risico's en los van enige snak naar sensatie. Voor Jan in de straat bent u een serieuze voorspeller en zorgen uw uitspraken voor het ridiculiseren van alle voorspellers.Wanneer U in juli nog steeds volhoudt dat augustus verschrikkelijk zal zijn, gaat U echt te ver en drijft U het risico op tot een alles of niets spel om eventueel uw vel nog te kunnen redden...opnieuw op de kap van de meteorologische wereld...

Uiteraard zijn de media eveneens in de fout want ze hebben met alle plezier zijn ronkende uitspraken overgenomen. Het is hun taak hun bronnen te checken en na te gaan welke de objectiviteit is van hun bron. Cabrol is aangesloten aan het Franse commerciële bedrijf 'La Chaine Météo' en heeft bijgevolg geen baat bij lauwe uitspraken die onder het maaiveld blijven liggen. Nee, zij leven van harde en spectaculaire uitspraken om klanten te lokken naar hun site. En als het dan al eens verkeerd uitdraait, dan ja, het weer is nu eenmaal moeilijk te voorspellen.

Wel, laat ik nu eens een redelijk zekere voorspelling doen: men zal u de komende jaren niet echt meer geloven, Mr. Cabrol...dus gelieve even in de luwte te blijven en het werk over te laten aan serieuze mensen. Dank U !