woensdag 30 maart 2011

wielertoeriesten (2/4) in volle zon, profs (3/4) in gietende regen?

Het kan snel keren op de weerkaarten, dat zullen we aanstaande weekend wel merken. Een vroege warmteopstoot zal zaterdag zorgen voor een zomers weer met veel zon en maxima vlot boven 20° (25° in de Kempen is mogelijk!). Zaterdagnacht echter trekt een golvend koufront door het land en dit front lijkt ook zondag over ons land te blijven slepen. Dit kan zeker tot zondagmiddag voor veel regen zorgen. Daarna is het, met oog op de RVV, kijken naar hoe snel deze regenband naar het oosten zal wegtrekken. De RVV wordt immers in het westen van ons land gereden en dus is snelheid van de oostelijke progressie van essentieel belang.


Naar het er nu naar uit ziet is er een reële kans dat zondagvoormiddag regenachtig verloopt over het RVV gebied, maar dat het in de namiddag overwegend droog wordt met zelfs wat zon. Echter, zo ver vooruit is dit nog nauwelijks uit te maken, het is wachten op volgende modelruns. De regen van de nacht en zeker voormiddag lijkt zeer reeel maar wat daarna komt blijft dus even afwachten...

Ook de temperatuursduik zal spectaculair zijn, van zo'n 23° op zaterdag naar zo'n 12-13° op zondag. Verwacht zaterdag trouwens geen stralend blauwe hemel, er lijkt nogal wat hoge bewolking binnen te schuiven vanaf het westen, afkomstig van het golvende front west van ons...doch, dit zal voor veel mensen geen hindernis zijn om de BBQ uit te halen...en het belooft een wel erg drukke toer voor wielertoeristen te worden met dit soort weer...hoeveel zullen er de top van de Koppenberg halen zonder voet aan grond te moeten zetten bij al dat gewriemel??