vrijdag 29 maart 2013

Exodus naar het zuiden...goed idee?

Met z'n allen vertrekken we de komende dagen richting zuiden. Richting zon. Richting....straalstroom.

Tja, met een klimaatgordel die zo'n 1000 km te ver zuidelijk is afgezakt krijgt men in het Middellands Zeegebied uiteraard 'ons' weer. Wie straalstroom zegt, zegt storingen en veel wolken. Dat is precies wat men in de gebieden rond de Middellandse Zee mag verwachten, tot in Noord-Afrika toe. Regelmatig regen en veel wolken, dat is wat men er mag verwachten. De 15-18° mag men als troost wel hebben, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Veiligere oorden blijven Egypte en de Canarische Eilanden, maar dan zit je alweer een eind verder van huis. Goede moed aan onze reisvrienden aldaar!

RVV-weer

Het zal u niet verbazen dat we de Ronde van Vlaanderen niet in korte mouwen zullen kunnen aanschouwen. Al kan het al bij al wel meevallen, een beetje afhankelijk van de hoeveelheid zon. Ik voorzie opklaringen, vooral 's voormiddags en het zal waarschijnlijk wel droog blijven ook in Vlaanderen.

Geen doorslippende achterbanden dus op de Koppenberg en Co, tot spijt van de sensatiezuchtige toeschouwer...

Na een koude start met in de ochtend een graad of -3 zal het kwik overdag moeizaam klimmen naar een graad of 6 à 7. De wind is van niet zo'n groot belang: 's ochtends staat er een zwakke wind, overdag wordt hij matig, uit noordoostelijke richting.

Als het zo doorgaat en er volgende week niet af nauwelijks neerslag valt, dan lijkt ook Parijs-Roubaix een koers te worden voor stofvreters!