zondag 5 juni 2011

Weerkaartbespreking op zondag - ULL

De komende week staat volledig in het teken van een diep naar het zuiden uitzakkende hoogtetrog met as net west van UK. Een ULL ontwikkelt zich in deze trog en tolt rondjes over de UK waarna het terecht komt bezuiden IJsland.

De warme lucht wordt morgen het land uitgedreven door een koufront. Dinsdag en woensdag blijft het koufront wat slingeren ten oosten van ons land maar wij bevinden ons dan duidelijk in de koelere zeelucht. Mogelijks dat het oosten dinsdag nabij zo'n golf op het front nog onweer meepakt maar elders blijft het met de buien waarschijnlijk beperkt. Woensdag t.e.m vrijdag blijft het weerbeeld licht wisselvallig met enkele buien al blijven actieve exemplaren waarschijnlijk uit. Ook echte regenzones blijven uit het land....en euh..voor wie er nog mocht aan twijfelen, ook deze week geen zonale stroming te bespeuren over Europa, dus wederom geen malse regenzones...

Het kwik moet eveneens naar omlaag. De T850 gaat van +12 vandaag naar zo'n +5 verderop in de week met als gevolg dat de 20° nauwelijks tot niet meer wordt gehaald na dinsdag. Ook blauwe luchten zullen schaars zijn.

Niettemin het wisselvallige karakter wordt na morgen weinig significante neerslag verwacht en dus is het voor de gebieden waar geen onweer is overgetrokken nog steeds problematisch wat de droogte betreft!