donderdag 14 juli 2016

Gentse Feesten-weer

De kaarten raken stilaan geschud en het was dit jaar verre van eenvoudig. De weermodellen zijn de laatste periode nogal wispelturig en dit heeft veel, zo niet alles te maken met de nog steeds aanwezige zonale stroming en de afwezigheid van sterke meridionale impulsen in de hoogte.

Nu zien we meer en meer een lijn tussen de diverse modellen en dit geeft volgend weerbeeld (onder voorbehoud nog steeds): 
Vrijdag nadert een warmfront met eerst vrij zonnig weer maar later in de avond en nacht veel wolken. Droog lijkt het wel te blijven. Maxima rond 21 graden.

Zaterdag bevinden we ons in een warme sector met veel wolken en lokaal een spat regen al zal dat lokaal zijn en weinig voorstellen. Maxima tot 22 graden.

Zondag eerst veel wolken maar tegen de late namiddag en avond brede opklaringen. Het blijft droog bij 23 à 24 graden.

Maandag en dinsdag lijken zomers te worden met veel zon en droog weer. Het wordt vrij warm met maxima maandag rond 24 graden en dinsdag rond 26 graden.

Woensdag nadert een koufront en aan de voorzijde lijken we nog in de warme lucht te zitten met nog maxima rond 26 graden. De kansen op een (onweers)bui nemen wel toe.

Donderdag gaat één weermodel nog voor een extra zomerse dag met maxima rond 26 à 27 graden. Het Europese weermodel geeft ons echter reeds in de koelere westelijke luchtmassa met maxima amper nog tot 22 graden en enkele buien.

De dagen daarna zijn beide weermodellen het erover eens dat het licht wisselvallig blijft met maxima rond 22 à 23 graden, een wisselende bewolking en kans op enkele buien.