donderdag 15 juni 2017

Zomerweer houdt aan!

Het warme en droge zomerweer houdt onverminderd aan. Het is vandaag zonnig met opnieuw maxima boven 25 graden in het binnenland. Over het oosten zijn deze namiddag lokaal wel enkele pittige onweersbuien mogelijk.

Morgen vrijdag komen we even in koele zeelucht en duikt het kwik richting 20 graden en is er veel bewolking. De dagen daarna echter is het kwik alweer in stijgende lijn met zaterdag zo'n 25 graden en zondag al 29 graden. Ook maandag en dinsdag is zomers warm en wordt de kaap van de 30 graden op verschillende plaatsen gehaald. Aan zee is het elke dag door een invallende zeebries (flink) koeler dan landinwaarts!

Zaterdag zijn er regelmatig wat wolkenvelden aanwezig maar zondag en maandag lijken zeer zonnig te verlopen. Let op: de UV index is zeer hoog met een waarde rond 8!!

In de loop van volgende week gaan de scherpste kantjes er af doordat de wind een meer noordoostelijke hoek opzoekt maar er is nog voldoende ruimte voor zon en het kwik blijft rond of net boven 25 graden schommelen. Op langere termijn neigen de modellen meer en meer naar een meer zonaal regime met wat meer zeelucht uit zuidwest tot west en dan een weerbeeld die meer past in deze periode van het jaar. Het kwik schommelt dan rond een aangename 22 graden en de kans op enkele buien of wat regen stijgen dan.