woensdag 3 december 2014

Koude dag

Vandaag maken we vooreerst kennis met Koning Winter, nadat het voor sommigen gisteren al wat schrikken was door de eerste sneeuw van het seizoen. Er is daarmee na 2 dagen winter al meer sneeuw gevallen dan over gans de vorige winter samen!

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog (lokaal kan er no wat lichte sneeuw of motsneeuw vallen) en als u bij de gelukkigen bent krijgt u de zon af en toe te zien. Erg veel opwarmen doet ze niet, integendeel, de aangevoerde lucht wordt in de loop van de dag nog wat kouder met maxima die amper boven het vriespunt uitkomen. Enkel in het uiterste westen en aan zee komt het kwik relatief vlot boven het vriespunt. Over het oosten en in de Ardennen krijgen ze een eerste ijsdag (etmaaltemperatuur onder 0) te verduren, meteen ook al één meer dag afgelopen winter.

Komt daarbij een matige noordooster met een gevoelstemperatuur rond -5 graden en u begrijpt dat het best onaangenaam zal zijn buiten.

De komende dagen wordt het gestaag wat zachter, dus het blijft voorlopig bij een korte eerste kennismaking met de winter...