maandag 12 september 2011

Weerkaartbespreking op zondag - enkele dagen rustig

Ze bestaan nog, de hogedrukgebieden, maar we moeten wachten tot het midden van de week alvorens we er de gunstige invloed van ondervinden.

Eerst krijgen we vandaag en deels morgen af te rekenen met de restanten van ex orkaan Katia. Deze depressie vertoont nog altijd 'tropische' tintjes en de frontale structuur is alles behalve klassiek voor een diepe stormdepressie. In delen van Ierland en Schotland verwacht men evenwel stormweer maar bij ons blijft het bij een goede 5, eventueel net 6 bft. De regenzone welke over ons land trekt is zwak.

Woensdag bereikt een hogedrukuitloper ons land en er wordt zelfs een afzonderlijke kern gevormd boven ons land. Dit hogedrukgebied moet er in slagen om tot en met vrijdag enkele dagen nazomerweer op te leveren met maxima rond 20 graden. Een naderende trog zal tegen zaterdag een einde maken aan dit nazomerse weer.

Tegen dan zijn op de weerkaarten al de restanten van ex tropische cycloon Maria te zien, maar in tegenstelling met Katia wordt deze cycloon meteen baorklien en wordt opgenomen in een extratropische depressie nabij Groenland.