Ander weer op til....

Augustus is tot nog toe record warm verlopen maar het einde van de maand lijkt zich toch totaal anders te gaan gedragen.

De komende dagen slingert de straalstroom over onze streken waardoor we een licht wisselvallig weer kennen met temperaturen rond de normale waarden voor deze tijd van het jaar (21-22 graden). De nachten worden in tegenstelling met de afgelopen warme periode ook een stuk koeler. Terug van weggeweest is ook de wind met rukwinden rond 60 km/h dit weekend. Het licht wisselvallige weer houdt volgende week aan. 

Een vrij diepe depressie over de Noordzee zou van woensdag wel eens een erg winderige dag kunnen maken met rukwinden in de buurt van 80 km/h.

Naar volgend weekend toe lijkt het van kwaad naar erger te evolueren wanneer een hoogtetrog helemaal uitzakt naar het zuiden over west-Europa. De aangevoerde lucht wordt nog koeler met dan ondermaatse temperaturen (maxima onder 20 graden). Door de koude bovenluchten vallen er dan frequent buien die lokaal onweerachtig van aard zullen zijn. Vooral aan zee zouden de buien door het relatief warme zeewater wel eens fel en talrijk kunnen zijn. Het laatste weekend van de vakantie lijkt dus niet meteen een strandweekend te gaan worden, wel integendeel. De nachten worden ronduit koel met minima onder 10 graden in het centrum.

En zo lijkt het nieuwe schooljaar ook te beginnen in vrij frisse en wisselvallige omstandigheden...