Rustig en droog najaarsweer op komst

Er komt een einde aan de natte en wisselvallige periode die we de laatste weken hebben gekend. 

Vandaag en morgen zorgt een depressie over onze hoofden nog voor het nodige grijs en nat, maar de rest van de volgende week en ook daarna stijgt de luchtdruk en blijven storingen uit onze buurt.

Het lijkt er op dat we het vanaf dinsdag tot en met het einde van de maand zo goed als droog gaan houden en de zon regelmatig te zien zal zijn. Bovendien warmt het de komende dagen flink op. Wanneer subtropische lucht ons woensdag bereikt kan het kwik overdag oplopen richting 19 graden. Donderdag kan het lokaal zelfs 20 graden worden, bij regelmatig wat zon en weinig wind. Daarna wordt het geleidelijk aan elke dag een beetje frisser en vooral de laatste dagen van de maand komt duidelijk koelere lucht het land binnen en komen de maxima uit rond zo'n 11 à 12 graden. Ook de nachten worden dan fris met lokaal wat grondvorst.

Een constante deze periode zal de zwakke wind zijn. Het wordt erg rustig in de atmosfeer en in de herfst betekent dit wel vaak kans op ochtendgrijs. Het is dan altijd afwachten hoe snel dit zal oplossen in de voormiddag. Ook zal er een verhoogde kans op CO-vergiftiging zijn.