zomers weekend, herfstachtige week

Komend weekend wordt alweer een topweekend met vandaag reeds niks dan zon een zo'n 21 graden, morgen zaterdag opnieuw een blauwe hemel bij maar liefst 26 greden en zondag mits wat geluk nog het grootste deel van de dag regelmatig zon en opnieuw een graad of 25. In de namiddag en avond wordt het wel bewolkt en valt er regen.

Volgende week is ere sprake van een heuse weersomslag met Atlantische storingen die gaan domineren. De restanten van orkaan Humberto en later ook orkaan Jerry worden bovendien opgenomen in de westcirculatie. 

De straalstroom zakt uiteindelijk zuidwaarts en wij komen uiteindelijk zowaar aan de polaire zijde van de straalstroom te liggen. Concreet houdt dit in dat we vrijwel dagelijks wel regen of enkele buien zullen krijgen. Het wordt ook aanzienlijk koeler met maxima eerder in de buurt van 18 à 19 graden. Dat is overigens nog steeds conform de normale waarde voor de tijd van het jaar. Ook de wind zal een tandje bijstreken zodat alles bij elkaar het herfstgevoel komende week nooit ver weg zal zijn.