Herfstachtig Hemelvaart weekend

Het Hemelvaartweekend kondigt zich zoals verwacht niet bepaald zomers aan. Kamperende festivalgangers bereiden zich best voor op heel wat nattigheid.

Donderdag, op Hemelvaartdag, trekt een zwakke regenzone van west naar oost over het land. Het is veelal betrokken en er valt af en toe wat lichte regen of enkele buien. Het wordt zo'n 21 graden bij een goed voelbare westenwind.

Vrijdag is de betere dag met dikwijls droog weer en enkele opklaringen.  In de namiddag overheerst de bewolking alweer. Veel warmer dan een graad of 20 wordt het niet.

Zaterdag wordt een verregende dag bij een zwaarbewolkte hemel. Een ouderwetse actieve regenzone neemt zijn tijd om door het land te trekken. Er staat vrij veel wind en de 20 gradengrens wordt op meerdere plaatsen geeneens gehaald. Zaterdagnacht regent het nog regelmatig.

Zondag wordt het vanaf het westen veelal droog met geleidelijk opklaringen. Er staat evenwel nog steeds vrij veel wind met rukwinden rond 50 km/h en het wordt wederom een te koele dag voor de tijd van het jaar.