Begin volgende week aangenaam najaarsweer

De trend die we de voorbije dagen in de weermodellen zagen, wordt bevestigd. De eerst komende dagen is er al flink wat zon, al is die vaak versluierd, maar het kwik wil nog niet mee.

Daar komt vanaf maandag verandering in. Dan klimmen de maxima richting 15 à 16 graden bij een zwakke zuidelijke bries. De zon krijgt daarbij veel ruimte.

Dinsdag wordt het zo mogelijk nog warmer met maxima tot 19 graden op veel plaatsen. Een verdwaalde 20 graden is niet uitgesloten. Er zijn wat wolkenvelden maar dikwijls zullen we ook dan de zon te zien krijgen. In vergelijking met maandag is de wind op dinsdag wel wat meer voelbaar. Ook woensdag verloopt een groot deel van de dag nog vrij zonnig en kan het kwik lokaal 16 graden bereiken. De wind maakt het wel wat minder aangenaam.

Tijdens het tweede deel van de week is het vet van de soep en zijn er meer wolken aanwezig. Meestal blijft het wel gewoon nog droog maar het kwik haalt dan nog met moeite zo'n 12 à 13 graden, wat overigens normaal is voor begin november.