zondag 23 augustus 2015

Herfstkaarten...

We merken er nu nog weinig van, maar de komende dagen lijken soms meer herfst dan zomer, zeker wat het weerbeeld betreft. Al zullen er zeker langere betere perioden tussen zitten. maar ik doel vooral op de weerkaarten zelf, waar een hoogtetrog bij de Britse Eilanden de scepter zwaait en storingen baart welke één voor één onze richting uitkomen. Dit in samenwerking met een straalstroom die nooit ver van ons verwijderd is. 

Met wat geluk blijven de actiefste storingen net west van ons maar helemaal ontsnappen eraan doen we geenszins. Wie herfst zegt, zegt ook wind, en wind zullen we zeker het eerder deel van de week voelen.

Zo erg abnormaal is dat allemaal niet trouwens, het tweede deel van augustus gebeurt het wel vaker dat de herfst al eens om het hoekje komt loeren. Vaak is dat trouwens weinig definitief want even dikwijls krijgen we voor de echte herfst begint nog wel een nazomer(tje). vergeet niet dat binnen een week de meteorologische herfst alweer in het land is...jaja, het gaat allemaal snel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.