dinsdag 7 april 2015

Waarom ik niet van opbod hou, zeker niet op weergebied

Vandaag operde een bepaalde weerman, ik noem geen namen, dat het vrijdag landinwaarts 21 graden wordt, en dat was ie wel zeker! Meer nog , een 25° was zelfs niet onmogelijk had hij volgens het nieuwsanker van dienst getweet.

Wel, dat soort flauwe kul hoeven we uiteraard niet. Ja, we zitten in de aanvoer van zuidelijke lucht en ja, het wordt zacht. Maar alle modellen houden het bij een 18, hooguit 19°. Is 20 ร  21° dan onmogelijk, welnee, in het beste geval niet. Maar wij meteorologen maken geen weerkaarten met enkel 'het beste geval'. We volgen het meest waarschijnlijke scenario. 

Er zijn factoren genoeg opdat een meteoroloog 3 dagen van te voor zulk soort uitspraken moet inhouden. Er is immers nogal wat kans op een massa hoge bewolking (dikke cirusvelden aangevoerd in een Warm Conveyor Belt aan de voorzijde van een naderende hoogtetrog). Deze wolken kunnen de instraling van de zon temperen en dan mogen we 20° in Brussel wel vergeten.

En waarom geen woord over een eventuele zeepbries in de namiddag, waarbij het aan het strand amper 14 ร  16 graden wordt in ...het 'slechtste geval' daar...

Vanwaar die 25° dan wel mag komen snap ik al helemaal niet, daar zijn geen aanwijzingen voor, laat staan dat men er 3 dagen van te voor al moet over tweeten. Het is Paasvakantie, de mensen vangen dergelijke berichten extra op en dus is het gewoon 'not done' zoiets de ether in te sturen!

Ik hoop voor de brave man dat ik ongelijk heb (hij heeft een kansje, je weet wel...als 'alles' mee zit), en anders mag hij enkel boos zijn op zich zelf, en niet 'op de weermodellen', zo gemakkelijk komt ie er niet van af :p....

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Karim,
  Deze weerman had het voor de 25 over volgend weekend, dus niet dit maar volgend weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien zelf eens een analyse maken van het weer voor de komende 7 ร  10 dagen? Het is al te gemakkelijk om zo maar iemands mening/stelling de grond in te boren. Ik zag eerlijk gezegd geen sensatiezucht in de tweet van de weerman in kwestie. Hij heeft er klaar en duidelijk bij vermeld dat alles moe(s)t meezitten om 25 graden te halen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.