maandag 4 augustus 2014

Zomer pruttelt rustig verder...

We tekenen 4 augustus en daarmee is de 'meteorologische' zomer ruim 2/3 voorbij. De ensemble modelvoorspellingen kijken tot ruim midden augustus vooruit en daarop zien we een verder pruttelende zomer in West-Europa met temperaturen rond de normale waarden en nergens eens een week met stabiel mooi zomerweer.

Nog steeds domineert een hoogtetrog het oosten van de Atlantische Oceaan terwijl een rug zich ophoudt over Oost-Europa. Dus dit kan niet anders dan leiden tot een eerder wisselvallig weerbeeld.

Het is wachten op een stabiele hogedrukconfiguratie in onze geburen maar dat zal dus waarschijnlijk alvast niet voor midden augustus het geval zijn. Wie hoopt op een mooie stabiele zomerperiode moet hopen op een kanteling op de weerkaarten in de 3de decade van augustus of moet gokken op een mooie nazomerse periode in september.

Dat we reeds diep gevorderd zijn in de zomer is ook al te zien aan het dat restanten van tropische stormen onze regio kunnen naderen. Het is best mogelijk dat later op de week de restanten van orkaan Bertha het westen van Europa bereiken. Niet dat dit voorts veel waarde heeft, maar het zijn zo van die dingen die toch wijzen op een traag maar zeker oprukkende herfst...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.