donderdag 1 augustus 2013

zomer tot volgende vrijdag

De afkoeling op termijn waarover ik het gisteren had op de blog lijkt er nog steeds aan te komen, doch tot die tijd blijft de zomer op niveau. De afkoeling lijkt tevens wat te zijn opgeschoven in de tijd.

De piek op thermisch vlak lijkt er vandaag en morgen te komen met in het centrum morgen vrijdag een graad of 33. Lokaal is 35 mogelijk, maar 37° waar de media over rondbazuinen lijkt twijfelachtig en overmoedig (de komkommers groeien hard dezer dagen!).

Na een afkoelende onweersgolf vrijdagnacht komen we zaterdag en zondag snel opnieuw onder invloed van hogedruk, waardoor het zomerweer zich snel lijkt te herstellen, evenwel dan met meer 'gematigde' temperaturen rond 24 à 25 graden. Maandag klimt het kwik alweer naar zo'n 28 à 29 graden en de dagen daarna schommelen de maxima rond een graad of 25. Dus niks mis met het zomerweer tot volgende week vrijdag.

Daarna zoals gisteren aangekondigd echt wel dreigende nadering van de Atlantische hoogtetrog, zeker wanneer de trog-as onze contreien opzoekt of passeert. Maar tot die tijd nog een week lang zomerse omstandigheden....

Ik ken er bij een bepaalde weerzender, Météo genaamd om geen namen te noemen, waar men dubbel zo hard mag beginnen zweten van schaamte....het zou de koudste zomer in 200 jaar worden met in augustus storm en wat nog allemaal....geef mij maar elk jaar dan een 'koudste zomer in 200 jaar....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.