woensdag 22 februari 2012

Lente aan de horizon?

Het is nog een week ver maar ik wil u toch niet onthouden dat er tegen het einde van volgende week lente piept. Voorzichtig weliswaar en onder het nodige voorbehoud.

We hebben dit te danken aan een rug van hogedruk welke zich volgende week danig verstevigt west van het Europese vasteland en naar het 2de deel van volgende week verplaatst naar West-Europa. Ook aan de grond vinden we dan een hogedrukgebied over onze streken. Omheen het hogedrukgebied trekken wel nog wolkenvelden over het land, gekoppeld soms aan warmfront uitlopers maar vooral naar donderdag en vrijdag 'zou' de zon veel ruimte krijgen en komt de stroming meer uit zuid. Het kwik komt trouwens de komende 10 dagen steeds dichtbij 10° maar tot midden volgende week krijgen we veel wolkenvelden (in het weekend iets minder) en soms regen.

Maar dus naar donderdag en vrijdag toe van volgende week veert het kwik nog enkele graden naar omhoog en zou een 14°, wie weet 15° tot de mogelijkheden behoren. En in combinatie met zonneschijn is het lenteplaatje compleet...mogelijks krijgt dit lenteweer het weekend daarop een verlengde maar dan kijken we wel √©rg ver vooruit...

Vingers kruisen dat deze evolutie waarheid wordt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten