zondag 1 augustus 2010

Weerkaartbespreking op zondag

Het grootste deel van de komende week staat in het teken van een hoogtetrog tussen IJsland en Scandinaviƫ. Hoogzomer hoeven we met zo'n weerkaart niet te verwachten uiteraard. De aangevoerde lucht is onveranderd zeelucht met bijhorende gematigde temperaturen. Bovendien trekken enkele storingen mee in de stroming. Maandag staat ons weerbeeld eerst nog in het teken van een andere trog welke de komende dagen naar het oosten verdwijnt. Deze trog levert buiig weer op voor maandag want op dinsdag wordt het onder impuls van zwakke drukstijgingen meestal droog.

Woensdag krijgen we af te rekenen met een storing en daarachter schakelt het weerbeeld opnieuw over naar een buiig weertype bij het naderen van de eerstgenoemde trog in de hoogte en bijhorende afkoelende bovenluchten.

Het kwik kent geen hoogvliegers de komende week met misschien tegen woensdag een thermisch dieptepunt waarbij 20° niet bereikt wordt met al dat grijs. Daarna lijken de de maxima opnieuw te klimmen richting normale waarden van zo'n 22°.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten