woensdag 7 juli 2010

hittegolf

Of we in Ukkel een officiële hittegolf halen (5 dagen minstens 25° waarvan 3 dagen 30° of meer) is twijfelachtig maar we zullen er niet ver af zitten en voor de mens in de straat zal dat weinig uitmaken. Het kan wel enkele dagen 30° worden in het centrum maar de modellen alluderen toch al enkele dagen op enkele adders onder de grasmat. Eerst en vooral is steeds nog niet duidelijk wat vrijdag uit het zuiden op ons afkomt. Een kleine maar scherpe trog duikt vrijdag FR binnen en zal daar vermoedelijk onweer triggeren. Voor deze trog zou wel eens veel hoge en middelhoge bewolking aanwezig zijn en daarmee kunnen wij vrijdag last van hebben. Ook zijn de restanten van een eventueel Frans onweercomplex niet uitgesloten. Allemaal zaken die het kwik kunnen dempen.

Tijdens het weekend blijven we in de warme lucht en zowel GFS als UKMO geven daar een piek met maxima vlot boven 30° en een toenemende onstabiliteit.

Hoe dan ook, de warmste lucht zal wel te vinden zijn over grote delen van Frankrijk en later onder meer Duitsland waar 35° vlot wordt gehaald. Het wordt de komende dagen dus ongetwijfeld zweten geblazen in de Ronde van Frankrijk...
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten