donderdag 18 april 2013

"Storm op weg naar rampgebied Texas"

Zo luidt de titel in één van de online kranten. Het gaat uiteraard om de ramp van de ontploffing in een kunstmestfabriek in West (TX). Zozo, dat vraagt voor wat verder onderzoek...niet dat we ooit zouden durven twijfelen aan de betrouwbaarheid van deze krant natuurlijk maar je weet maar nooit...

Al snel blijkt dat het uiteraard niet om een storm gaat. Er is daar geen storm te bespeuren en die is ook niet verwacht. Maar ach ja, letterlijk vertalen uit het Engels dan maar want storm in het Engels betekent onweer. En inderdaad, een koufront trekt actueel over de regio van West. Op komst is dus een relatief begrip want de radar toont dat het buienfront bijna voorbij is nu. En het is maar de vraag in hoeverre de wind bij deze buien een impact zullen hebben op de overlast aldaar. De fabriek ligt ten oosten van de woonwijken en de wind zal achter het koufront ruimen en dus eerder westelijk worden. Dus voor de mensen aldaar heeft dit zeker geen negatieve invloed.

Mijn vraag dus, wat is nu in godsnaam de relevantie van dit bericht op de hoofdpagina van de nieuwssite?! Juist....sensatiezucht!


1 opmerking:

  1. Hi! I simply want to offer you a big thumbs up
    for the great info you've got here on this post. I will be coming back to your web site for more soon.

    Also visit my blog post; legal amphetamines

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.